Speos logoSpeos logo

16-01-2024

Speos neemt b2boost over

Speos, gespecialiseerd in documentbeheer, heeft b2boost overgenomen. B2boost is een Belgisch bedrijf dat expert is in de digitalisering van bedrijfsprocessen. De transactie werd ondertekende op 30 november 2023.

 

 

Speos bezit nu 100% van de aandelen van b2boost (in plaats van 5%). De medewerkers van b2boost blijven in dienst en garanderen de dienstverlening. Deze overname is een voortzetting van de strategische samenwerking, die de twee bedrijven in december 2022 ondertekenden.

 

 

Stephan Raymakers, CEO van speos: “Deze overname past perfect in onze ontwikkelingsstrategie. Ons doel is om één gespecialiseerde partner te worden voor het digitaliseren van de financiële en administratieve processen van B2B-klanten. In dit kader willen wij ook al onze klanten ondersteunen die vanaf 1 januari 2026 moeten overschakelen op elektronische B2B facturatie.

 

 

Vandaag creëert de complementariteit van de diensten van b2boost en speos een echte toegevoegde waarde voor onze klanten”.

 

 

Gilles Collet, CEO van b2boost: “We zijn trots op de ontwikkeling van b2boost. Door de integratie van speos, zal het bedrijf in staat zijn om sneller te groeien en zijn status als innovator in digitale oplossingen te consolideren”.

 

 

b2boost kan vanaf nu gebruikmaken van alle nodige resources van speos, met het oog op verdere ontwikkeling van de nakende verplichte elektronische facturatie.

 

 

Over speos

speos is marktleider in België in de uitbesteding van bedrijfsdocumenten en verzorgt de stroom van uitgaande documenten, van hun productie tot hun distributie op alle dragers, van papier tot elektronisch. Het bedrijf werd opgericht in 1985 en maakt sinds 2001 onderdeel uit van de bpost groep. speos stelt 225 mensen tewerk.