Speos logoSpeos logo

Uitdaging

Vermijd de valkuilen van e-Facturatie

De integratie van een oplossing voor elektronische facturatie in uw bedrijf biedt heel wat voordelen, maar heeft ook valkuilen als dit alles niet op de juiste manier wordt voorbereid, geïntegreerd en uitgevoerd.

speos biedt cloudgebaseerde ervaring en diensten aan, die uw facturatie digitaliseren, beheren en onderhouden, met welke landen u waar ook ter wereld zakendoet.

Waarom gebruik maken van e-Facturatie?

Elektronische facturatie wordt steeds couranter om de facturatieprocessen te stroomlijnen tussen leveranciers en klanten. Dit helpt bovendien de cashflow van uw bedrijf te verbeteren door de snellere verwerking en betaling van facturen. E-facturatie is reeds geïntegreerd in de Belgische wetgeving voor overheidsfacturen en wordt verder uitgebreid voor B2B-facturen.

De belangrijkste valkuilen van e-Facturatie

De integratie van een oplossing voor elektronische facturatie in uw bedrijf biedt heel wat voordelen, maar heeft ook valkuilen indien dit alles niet op de juiste manier wordt voorbereid, geïntegreerd en uitgevoerd.


  • De naleving

    De invoering van elektronische facturatie vereist de automatische aanmaak van facturen die voldoen aan de geldende belastingregels op nationaal en Europees niveau. De integriteit van de gegevens, authenticiteit van herkomst en de leesbaarheid van de data moeten te allen tijde en in al uw marktbestemmingen worden gegarandeerd.

  • De integratie met verschillende, bestaande systemen van uw klanten

    Uw klanten moeten uw documenten rechtstreeks in hun (boekhoud)systemen kunnen integreren. Maar deze integratie met heel wat partners en hun verschillende systemen kan complex en tijdrovend zijn.

  • Een evoluerend wettelijk kader

    Steeds meer landen passen het Continuous Transaction Controls of CTC-model toe. Dit betekent dat alle facturen in real time moeten worden doorgegeven aan de fiscus van de betrokken landen. Ongeacht of u in een of meer landen werkzaam bent, beïnvloedt dit uw AR- EN AP-processen. Uw bedrijf moet voorbereid zijn om deze systemen te gebruiken.

Wilt u meer weten over hoe de AR-processen van uw bedrijf kunt stroomlijnen?

Ontdek hoe wij e-Facturatie oplossingen ontwerpen om aan de specifieke noden van uw bedrijf te voldoen.

Onze referenties

en nog vele anderen...

Neem contact op met ons

Vertel ons over uw project, wij zorgen voor de rest

Contacteer ons